Zoveel smaken, zoveel wastafels

Met een wastafel kun je uitdrukking geven aan jouw favoriete badkamerstijl. Rond, vierkant, in kleur of wit… Voor elke smaak is wel een bijpassende waskom te vinden. Durf jij te kiezen voor een wastafel in poederroze of eentje van hip terrazzo?

Trendy terrazzo wastafel

Gespot op de internationale badkamerbeurs Cersaie: een wastafel van terrazzo, ook wel graniet genoemd. Het materiaal is al eeuwenoud en sinds kort weer populair voor toepassingen in huis. Bij de bouw van Italiaanse kerken werd vroeger veel marmer en graniet gebruikt. Het restmateriaal gebruikten ze voor betonnen vloeren. Doordat de vloeren veelvuldig werden gebruikt, kwamen de stukjes graniet en marmer weer tevoorschijn. Dat vonden ze in Italië zo mooi, dat ze er nieuwe producten van maakten. Vloertegels van terrazzo kennen we wel, maar een wastafel geïnspireerd op deze eeuwenoude techniek is echt iets unieks. Terrazzo is bovendien een sterk en kras vast materiaal, dat goed schoon te maken is. Zo kun jij extra lang van je mooie wastafel genieten!

Kies je voor een van deze wastafels, dan ga je mee met de kleurentrends voor 2019. De terracotta en mokka tinten die we vorig jaar als zagen, krijgen dit jaar een chocoladebruine toon. Het mag nog een tikkie donkerder. Zelfs in de badkamer! Zo’n donkere wastafel combineert prachtig met zachtere kleuren, zoals lichtroze handdoeken of een wit badkamermeubel. Een wastafel met rechte hoeken is sowieso populair en bezig aan een opmars in de badkamer. De kleur van de andere wastafel is wat moeilijker te omschrijven, maar neigt naar de trendkleur voor 2019 volgens Flexa: Spiced Honey. Een warme en rustgevende tint, die prachtig combineert met zwart en marmer. Is het geen plaatje?

Landelijk chic

Als je van pure, handgemaakte materialen houdt, laat je vast je oog vallen op de splinternieuwe waskommen van LoooX. De Sink collectie bestaat onder meer uit de Ceramic Raw serie. Flinterdunne keramische wastafels, die met de hand zijn afgewerkt. En dat zie je: het keramiek heeft een ruwe finish, waardoor elke waskom uniek is. Het materiaal is zo dun, je gelooft je ogen bijna niet! Dat neemt niet weg dat de wastafels super sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Combineer de wastafel met een eikenhouten meubel van LoooX en je badkamer krijgt een natuurlijke look and feel. Nu nog een kleur kiezen: ga je voor zwart, donkergrijs, lichtgrijs of roest?

Romantisch

Het is rond en heeft een poederroze kleur. Het is… een opzetwastafel! Als je je badkamer wat persoonlijker wilt maken, is dit een goede keuze. Roze is veelzijdig, stoer, elegant en combineert perfect met wit, grijs, aardetinten en gouden accenten (link naar artikel over gouden accessoires!). Wie durft kan de kleur ook doorvoeren in een vrijstaand bad. Eén ding is zeker: de badkamer is uitgegroeid tot een moderne hide away, die steeds meer aansluit op de rest van je interieur. De tijd van veilige keuzes is voorbij. Voeg een vleugje romantiek toe en think pink!

Strak en klassiek

We gebruiken een wastafel meerdere keren per dag, dus het materiaal moet tegen een stootje kunnen. Wastafels van keramiek zijn niet alleen een plaatje om te zien, maar ook onderhoudsvriendelijk en goed schoon te maken. Keramiek is een sterk en kras vast materiaal, handig als je per ongeluk een fles parfum laat vallen in de wastafel! Dit klassieke fonteintje is uitgevoerd met een strakke onderkast. Handig voor het opbergen van toiletrollen en gastendoekjes. Om van je badkamer één geheel te maken, kun je je toilet uit laten voeren in dezelfde kleur als de onderkast. Mooi!

Modern & design

Diepe en rijke kleuren domineren in 2019 het interieurbeeld. Dat kun je ook doorvoeren in de badkamer met badkamerkasten en een wastafelmeubel met een donkere houtlook. De greepjes zorgen voor een speelse knipoog. Maar misschien wel het allermooiste van deze badkamer: de waskommen van marmer. Ze hebben een robuuste en handgemaakte uitstraling en maken het plaatje helemaal af. Zo wordt tandenpoetsen of je make-up doen echt een feestje!

Scroll naar boven