Je badkamer stylen? Start met een kraan

Rosé goud, geborsteld koper, mat wit… Kranen met een bijzondere kleur zijn bezig aan een opmars. Zo geef je je badkamer een persoonlijke touch. De kranen van Hotbath zijn made in Italy en heel geliefd in Nederland. Wij begrijpen wel waarom!

Dit zegt een kraan over je

Tegenwoordig hebben badkamerkranen in glanzend chroom concurrentie van pareltjes in de mooiste kleuren. Niets mis met chroom natuurlijk, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Zo zijn de kranen uit de Cobber serie van Hotbath in maar liefst 15 verschillende kleuren verkrijgbaar. Het gaat van geborsteld messing tot rosé goud en van mat zwart tot geborsteld koper. Zoek je een nieuwe badkamer of wordt jouw bestaande badkamer gerenoveerd? Ons advies: start met het uitkiezen van een kraan! Durf te spelen met kleur in de badkamer. De keuze voor een kraan zegt veel over je favoriete badkamerstijl. Het is een mooi startpunt om de stijl van de rest van je badkamer te bepalen.

Baden in goud

Gekleurde kranen komen goed tot hun recht in moderne badkamers, waar gebruikt wordt gemaakt van marmer, bijzondere tegels of zwart als accentkleur. Zo combineert een wastafelkraan in rosé goud prachtig met wit marmer en gaat een gouden kraan heel goed samen met een donkere muur. Vind je dat net iets te spannend? In een badkamer met een lichte basis en houten accenten doen mat zwarte of mat witte kranen het goed. Oké, officieel zijn zwart en wit geen kleur, maar het is wel degelijk wat anders dan een kraan uitgevoerd in chroom. Voor landelijke badkamers is een kraan met een geborsteld of verouderd effect een mooie toevoeging. Het past bij de natuurlijke materialen met een verweerd en robuust uiterlijk.

Kies de geschikte kraan

In de badkamer maak je gebruik van meerdere kranen. Denk aan wastafelkranen, douchekranen en eventueel een badkraan. Het is het mooist om voor één type kraan te kiezen en deze kraan door te voeren in je hele badkamer. Zo zorg je voor een kloppend geheel. Ook het bedieningspaneel van het toilet kun je vaak in dezelfde stijl laten uitvoeren. Heb je je keuze gemaakt voor een van de stijlvolle kleuren? Nu nog kiezen wat voor kraan je wilt: inbouw of opbouw. Bij inbouwkranen zie je alleen de essentiële onderdelen, zoals de bediening en de douchekop. Alle andere onderdelen zitten in de muur ingebouwd. Opbouwkranen zijn de traditionele kranen, waar de hele kraan zichtbaar is. De montage is dus een stuk eenvoudiger. Het mag bij inbouwkranen wel iets meer tijd kosten, maar dan heb je ook wat!

Ben je benieuwd welke kranen wij allemaal in ons assortiment hebben? Kom langs voor een flinke dosis badkamerinspiratie!

Strakke en luxe uitstraling

Voor een douche wordt vaak gekozen voor een thermostaatkraan. Zo kun je precies bepalen hoeveel graden het water moet zijn. Er zijn ook veel verschillende badkranen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld de kraan uit de wand laten komen, voor een strakke en luxe uitstraling. Ook is het mogelijk om een handdouche toe te voegen. Handig als je kinderen hebt: zo kun je na het spelen in bad ook hun haren wassen. Voor de wastafelkranen zijn meerdere opties mogelijk. Je kunt de kraan tegen de wand, op de wastafel of op het meubel plaatsen. Kranen die in de wand worden gemonteerd zijn populair en niet alleen omdat het er zo mooi uitziet. Het brengt namelijk ook een hoop schoonmaakgemak met zich mee. Ons favoriete model: een vrijstaande badkraan van Hotbath voor naast je bad. Deze kraan wordt op de grond gemonteerd. Wat een blikvanger!

Scroll naar boven